Vođe

Od postanka svijeta narodi su vođeni kraljevima, vladarima ili vođama. Svojoj sam djeci volio čitati priče o kraljevima, kraljicama, prinčevima i princezama čije je kraljevanje bilo dobro za narod. Mnoge su bajke pisane u tom duhu gdje je dobro pobjeđivalo zlo, a narod bi bio zahvalan vladaru. Nažalost, zadnjih nekoliko godina živimo razne političke opcije koje nikako ne rade za dobrobit naroda. Izgleda da uvijek tamo neki ‘privilegirani’ uzmu i vrhnje i sir, a narodu jedva da ostane sirutka. Neki idu u krajnost da vlastitim bogaćenjem, ne samo da nemilosrdno iskorištavaju radnike minimalnom plaćom, već u tome zadužuju i državu, tj. sve nas obične građanine kao porezne obveznike. Nižu se afera za aferom u našem društvu… Najžalosnije je da su neke političke opcije to dopuštale, a neki ‘moralni autoriteti’ čak blagoslivljali takvo ponašanje, dok narod pati. I onda se pitamo, kako je moguće da se naši sumještani, naše mlade obitelji, iseljavaju na Zapad?

Tko su u stvari vođe? Možda smo svi mi na neki način vođe… Bilo da smo predsjednici(e) dječje skupine u vrtiću ili u školi, obrtnici, direktori, tete u vrtiću, ravnatelji i ravnateljice, majke, očevi, bake i djedovi, liječnici, učitelji i profesori, voditelji smjena, srednjoškolci, vatrogasci, policajci, vojnici, ministri, premijeri ili predsjednici(e) države — svi smo u poziciji da na neki način budemo ili jesmo vođe.

Kakvi bi vođe trebali biti? Ukoliko, na primjer, pitate nekog direktora firme kakve bi on htio imati voditelje odjela koje bi najviše nagradio, sigurno bi rekao da to moraju biti u prvom redu poštene (moralne) osobe, da trebaju biti predani radu i da dijele zajedničku viziju, tj. da podupiru firmu i direktora. A to su upravo temeljni biblijski principi za uspješnost. Zar sve nas ne bi trebale krasiti te vrijednosti, a posebno političare i, opet, nas duhovne vođe? Mi bismo trebali biti primjer…

Zato Vas pozivam na GLS seminar (Global Leadership Summit) o vođama u Čakovcu, u subotu 18. studenoga od 9 do 17 sati. Cijena seminara je 300kn, no za 10-ero čitatelja koji se prvi jave nudimo besplatne karte. Ukoliko ste se pronašli u nekoj od gore nabrojanih kategorija, od učenika do direktora, te želite naučiti i učiniti nešto više u našem društvu, svakako mi se javite. Govornici na seminaru su poznati svjetski lideri (vođe) u raznim poduzećima kao npr. direktorica Facebook-a.

Nazovite nas na 042 311 202

prop. Mladen Dominić

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA