Jeste li duhovno gladni?

Kad nam djeca kažu ‘gladan sam’, učinit ćemo sve da ih nahranimo. Mnogi roditelji predano rade, čak i u ‘fušu’, da im djeca ne bi bila gladna. S druge pak strane postoji i takozvana duhovna glad. Psiholozi govore da je ljudsko srce sazdano jednom neutaživom prazninom. Često tu prazninu pokušavamo ispuniti raznim stvarima ovoga svijeta kao što su novac, posao, karijera ili zabava.

Neki pokušavaju tu prazninu ispuniti plemenitim stvarima kao roditeljstvom, bračnim drugom i ljubavlju prema ljudima. Oni koji ne nalaze ispunjenje u svemu tome ponekad posežu za prekomjernim uživanjem alkohola (pijanstvu), preljubom (bračna nevjera) ili ekstremnim načinima ispunjenja — kocka ili droga.

No čak je i mudri židovski kralj Salomon rekao — sve je to isprazno — a bio je jedan od najbogatijih ljudi staroga svijeta te je imao sve što mu je srce moglo poželjeti. I on je, unatoč svoj toj raskoši, bio duhovno gladan jer nije mogao prazninu svojega srca ispuniti blagodatima ovoga svijeta.

Gdje je rješenje? Bog nam po svojoj riječi Bibliji govori da jedino On, Bog, može u potpunosti ispuniti tvoje i moje srce. Za takve se ljude kaže da su ispunjeni Duhom Svetim, a Biblija ih naziva kršćanima.

Ako smo ispunjeni Božjim duhom, onda ne moramo mučiti vlastito tijelo pijankama ili drogom kako bismo se dobro osjećali. Ne moramo više bludničiti okolo tražeći sreću jer ćemo se onda kući vraćati itekako prazni i gladni, a obitelj će nam biti razorena.

Gdje si ti? Jesi li duhovno gladan/a? Zavirimo zajedno u Njegovu riječ Bibliju i dopustimo da naše srce bude prepuno Božjega Svetoga Duha! Na taj ćemo način biti zaista siti, a višak duhovne hrane moći ćemo davati onima koji su u potrebi!

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Naručite BESPLATAN primjerak Biblije na broj telefona 042 311 202.
Posjetite nas srijedom u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije i nedjeljom u 10 sati na nedjeljnom bogoslužju.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA