Pomrčina Mjeseca

Prošli smo tjedan bili svjedoci najduže potpune  pomrčine Mjeseca u ovome stoljeću. Slijedeća slična će se zbiti tek za 105 godina. Milijuni ljudi odvojili su barem trenutak vremena ne bi li i oni vidjeli tu čudesnu pojavu. Odakle ta znatiželja? Neki će reči ako se nešto slično neće vidjeti slijedećih stotinu godina onda je dobro iskoristiti priliku. Drugi pak se dive Svemiru, tome savršenom redu gdje suvereno vladaju prirodni zakoni i ništa, ama baš ništa u Svemiru se ne dešava mimo ti zakona. Divimo se miljadrdama galaksija a svaka od njih ima milijarde zvijezda.  A mali čovjek voli biti dio nečeg velikog pa makar i kao promatrač. Ti zakoni su toliko snažni i predvidljivi da znanstvenici lako mogu predvidjeti budućnost Svemira čak od nekoliko milijardi godina. No, mnogi znanstvenici neznanju (ili niječu) da je te silne zakone Svemira stvorio sam Bog. 

A Bog nam u svojoj riječi daje drugačiji epilog budućnosti Svemira, odnosno svršetka svijeta.  U Matejevom evanđelju čitamo: “Odmah poslije nevolje tih dana ’Sunce će se pomračiti, a mjesec više neće sjati. Zvijezde će padati s neba, a nebeska će se tijela potresti.’ Tada će se na nebu pojaviti znak dolaska Sina Čovječjega. Sva plemena na zemlji tada će zaplakati i vidjet će Sina Čovječjega kako dolazi na nebeskim oblacima sa silom i velikom slavom. A on će poslati svoje anđele s glasnom trubom i oni će skupiti njegove izabranike sa sve četiri strane svijeta, s jednoga kraja neba do drugoga.

Naš je Bog vladar nad prirodnim zakonima i kaže da će doći po svoje izabranike na kraju vremena. A znak se biti pomrčina Sunca, Mjeseca te će se i sama zviježđa uzdrmati – mimo svih prirodnih zakona. Tada će svi narodi zaplakati, jedni na radost a drugi na propast jer će doći veliki i silni – Isu Krist – na oblacima nebeskim. 

I zato kad slijedeći put pogledaš u Sunce ili Mjesec, zapitaj se, jesi li i ti Božji izabranik? 

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Kako biste i Vi upoznali put Božjih izabranika, naručite BESPLATAN primjerak Novoga zavjeta na suvremenom hrvatskom jeziku. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u srijedu u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije! 

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

www.kristova-crkva.hr

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA