Ti to ne razumiješ!

Ti to ne razumiješ! Govorili su mi kad su se djeca poznanika počela nedolično ponašati u vrtiću. Ti to ne razumiješ! Govorili su mi kad se dijete u petom razredu kreveljilo za stolom. Ti to ne razumiješ! Govorili su mi kad su djeca, prijatelji moje djece, na rođendanu u šestom razredu pili alkohol. Ti to ne razumiješ! Govorili su mi kad su sedmaši počeli spavati jedni s drugima i eksperimentirati s lakim drogama. Ti to ne razumiješ! Govorili su mi kad su ti isti počeli živjeti zajedno u ‘divljem’ braku mijenjajući potencijalnog bračnog partnera iz godine u godinu — govorili su mi, druga su ti vremena sad, to su ti moderna vremena.

Kakva su to moderna vremana koja dopuštaju da djeca više ne poštuju roditelje, prijatelje, učitelje pa čak ni sebe same? A onda čitamo u medijima kako se netko mlad predozirao drogom te su ga našli mrtva ili dvoje mrtvih u stravičnoj prometnoj nesreći. Tada se njihovi bližnji pitaju, pa zašto se to baš njemu ili njoj trebalo dogoditi? Često se traži krivac tamo na drugoj strani… Zašto mu je taj ‘prijatelj’ prodao lošu drogu? Zašto ga je prijateljica pozvala baš na taj tulum?

Da, ja to ne razumijem. Ne razumijem zašto danas mnogi roditelji dopuštaju da im ‘moderna vremena’ odgajaju djecu, ne razumijem zašto mnogi s podsmijehom razgovaraju o Bogu i Božjoj riječi, a upravo je taj Bog dao čvrste smjernice u svojoj riječi Bibliji kako najbolje proživjeti ovaj život, koje su to prave vrijednosti života i kako uživati u istom.

Zato, moj dom i ja, trudit ćemo se živjet po Božjoj riječi, hoćeš li i ti?

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Još uvijek možete naručiti novi broj časopisa Obiteljski list. Časopis se bavi novozavjetnim kršćanstvom i životom žive Crkve. Možete ga dobiti besplatno i bez ikakve obveze. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u nedjelju u 10 sati na našem redovitom bogoslužju!

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

 

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA