Da bude dobro 

U Bibliji, Božjoj riječi, nalazimo jako puno principa, načela koja su itekako korisna za život čovjeka. Ti principi su utkani u naš život i društvo a da često toga nismo ni svjesni. Na primjer, Biblija govori da možemo uživati u vinu, ali i da opijanje nije dobro. Danas se taj princip jako poštuje na mnogim radnim mjestima jer mnoga poduzeća zahtijevaju trezvenost i trijezne radnike. Također, naš Zakon o prometu ima odredbu da se pijana osoba mora isključiti iz prometa. Biblija govori da trebamo biti umjereni u jelu i piću. Taj princip jako dobro poznaju oni koji boluju od šećerne bolesti. Nadalje, već u vrtiću tete poučavaju djecu da njihov ‘da’ bude ‘da’, a ‘ne’ neka bude ‘ne’ — što je opet biblijski princip. Biblija kaže da bračna postelja treba ostati neokaljana, govori protiv preljuba kako bi se sačuvao brak i obitelj jer u protivnom dolazi do razaranja istog i jako puno boli i problema. Znajući to i zakonodavstvo i socijalna skrb imaju mehanizme koji potiću brakove s problemima na izmirenje. Mogli bismo navesti još puno biblijskih načela koja se koriste u društvu.

No, u navedenim primjerima vidimo da društvo često rješava posljedice nepridržavanja biblijskih principa. S druge pak strane, ukoliko poznajemo biblijske principe, onda nam ne pada na pamet pijanom sjesti za volan, trpati u sebe enormne količine hrane ili provoditi sate u lokalnoj birtiji i s požudom u srcu gledati konobaricu.

Poznaješ li ti sve biblijske principe? Znadeš li da te oni vode na putu pravednosti i daju mir?

Ja ne poznajem sva bibliska načela, zato naša Crkva organizira svake srijede posebna proučavanja Biblije gdje zajedno učimo — što je to dobro u Bibliji za moj život i kako to primjeniti. Dođite i pridružite nam se već ove srijede u 19 sati.

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Koja su to biblijska načela? Pročitajte u Bibliji!

Zato Vam nudimo BESPLATAN NOVI ZAVJET (suvremeni prijevod) — prigodno izdanje povodom Dana reformacije. Nazovite nas na 042 311 202

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA