O NAMA

Kristove Crkve su kršćanske zajednice koje pripadaju Crkvama reformacijske baštine i pokretu obnove Crkve, koje se temelje na Božjoj riječi — Bibliji. U Hrvatskoj su prve takve kršćanske zajednice osnovane krajem XIX. st. Osobito su prepoznate tijekom Domovinskog rata pomažući stradale i prognane, a tada je pokrenuta i ova kršćanska zajednica u Varaždinu. Vlada Republike Hrvatske sklopila je 2003. godine ugovor od međusobnog interesa s Kristovim Crkvama u Hrvatskoj, kojim su Crkve stekle pravnu osobnost i mogućnost javnog djelovanja u društvenoj zajednici u skladu sa Zakonom o pravnom položaju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

 

Vizija Kristovih Crkava je pomoći ljudima da upoznaju Boga na osoban način u Kristu Isusu jer život po biblijskim vrijednostima donosi istinsku radost, mir, usmjerenje, sigurnost i svrhovitost života.

 

NEDJELJNO BOGOSLUŽJE

Svake nedjelje u 10 sati okupljamo se kao Crkva kako bi slavili Božje ime, prinosimo naše molitve Bogu, duhovno se hranimo te sudjelujemo u Večeri Gospodnjoj (euharistiji).

PROUČAVANJE BIBLIJE SRIJEDOM

Svake srijede u 19 sati proučavamo Bibliju — Riječ Božju. Budući da je Biblija Božja pisana objava čovjeku, smatramo da je istu potrebno poznavati te usvojiti njene principe koji su korisni za život čovjeka.

PROLJETNI KAMP U CRIKVENICI

Svake godine, u suradnji sa zagrebačkom Crkvom, organiziramo Uskršnji seminar za duhovnu obnovu. Želja nam je da se vjernici još više približe Bogu u Velikom tjednu te da na dostojan način obilježe najveći kršćanski blagdan — Uskrs.

LJETNI KAMP NA ČINTI

Znamo da naši ljudi vole ljetovati na moru, stoga Kristove Crkve dugi niz godina organiziraju ljetne obiteljske kampove. Uz obilje slobodnog vremena za sunčanje, plivanje i druženje, posebnost kampa su večernja predavanja na otvorenom gdje se proučavaju biblijski principi za smisleni život.

KAMP ZA MLADE

Posebno druženje za mlade kako bi se još više upoznali te bili poučeni o osnovnim biblijskim principima kroz pouku, igru i zajedništvo.