Tri nijema svjedoka

Mnogi žive ovaj život kao da Boga uopće nema. Drugi pak bježe od Boga, Crkve, Božje riječi Biblije i svega što ima veze s kršćanstvom. A živimo u zemlji gdje se gotovo 90% žitelja izjašnjava pripadnikom jedne od kršćanskih Crkava. Kad u nekoj obitelji djeca bježe od svojih roditelja, kad djeca ne žele imati zajedništvo sa svojim roditeljima onda kažemo da to nije dobro, da bi se trebali vratiti roditeljima i izmiriti s njima. Vjerujem da se slažete sa mnom da je dobro živjeti u skladnoj obitelji i uživati blagoslove koje obitelj nudi. Svjedoci smo da je sve više obitelji kod nas razoreno. Zašto je tome tako? U Bibliji, Božjoj riječi, imamo jasne naputke kako živjeti. Ako živimo po Božjoj riječi onda ću i ja kao osoba biti bliže Bogu, a onda i bliže svojoj supruzi i djeci. Bliska obitelj koja živi Božje principe je radosna obitelj. No, kako mnogi ne idu u crkvu (službene statistike kažu da tek 10-15% vjernika posjećuje neku od crkava nedjeljom) onda ne mogu ni čuti Riječ Božju. Od tih 15% vjernika još je manji postotak onih koji čitaju Sveto pismo. Zato mnogi ne prakticiraju temeljna načela života po Riječi pa su u dubini duše nesretni.  

No, dobri Bog nas zove k sebi kako bi nam bilo dobro. Šalje nam tri nijema svjedoka koji svakodnevno ‘viču’ na tvoje i moje uho da ne možemo sami i da trebamo Boga, njegovo zajedništvo i Kristovu žrtvu na križu koja daje život vječni! Koji su to svjedoci? Kako se zovu? Možda će vas zaprepastiti njihova imena. Zovu se starenje, bolest i smrt. Starenje mi govori da polako idem prema svojem kraju. Glas tog nijemog svjedoka mladi teško čuju. Glas bolesti je puno glasniji. Nedavno sam čuo svjedočanstvo jednog mladića koji je živio burnim životom sve do teške prometne nesreće na motociklu. Sada u kolicima taj mladić putuje po školama i govori mladima kako im je živjeti. Smrt je treći nijemi svjedok. Kad se mrtvo tijelo spušta u utrobu hladne zemlje — svi šutimo. No, taj nijemi svjedok, smrt, možda najglasnije viče — okrenite se Bogu! Jer ako je smrt zaista svršetak, onda smo najbjedniji od svih stvorova.  

Zato, i starenje i bolest i smrt govore — okrenite se Bogu, potražite ga, zazovite njegovo ime danas. Ne moramo bježati od Boga jer ćemo svi mi, prije ili kasnije, doći do trećeg svjedoka — smrti. One koji su u Kristu s druge strane čeka naš nebeski Otac za vječno zajedništvo u miru, radosti i ljubavi. Ako smo u Kristu, onda taj okus vječnosti možemo okusiti već danas. Poslušaj glas nijemih svjedoka…

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA