Rusi i Hrvati

Gledajući svjetsko prvenstvo u nogometu, vjerojatno ste zamijetili, kako su igrači i navijači religiozni. Dok jedni nose ‘majice za sreću’, drugi sjede na određenom mjestu na trosjedu, treći pak se pouzdaju u statistiku, te se nadaju da će biti onako kao je nekad bilo, samo zato jer im to ide u prilog. Ono što im ne ide u prilog i ne spominje se, jer je to ‘loša sreća’. Pa ipak najviše je onih, i Rusa i Hrvata, koji se mole. Bilo da kamera pokaže gledaoce, bilo igraće, često smo na malim ekranima vidjeli sklopljene ruke, uči uprte u nebo, vapaje Bogu sa suzama u očima. Vrhunac molitava bio je za vrijeme jedanaesteraca. Bilo mi je zanimljivo razmišljati kako je našem dragom Bogu u tim trenucima. Za koga On navija. Sluša On molitve 4.5 milijuna Hrvata, sluša On molitve 145 milijuna Rusa. I mi smo pobijedili. Je li molilo više Hrvata? Teško je reči. Jesu li mu draže naše molitve od ruskih? Ne bih rekao. Pa što je onda Bogu važno? Kako to da smo mi pobijedili? Mi nismo pobijedili zbog naših molitva niti zato što je Bog bio više na našoj strani nego na ruskoj.  

Što je Bogu važno? Bogu su važne naše molitve. Dobro je moliti za našu nogometnu reprezentaciju. No, ako nam je toliko bilo stalo moliti za najvažniju sporednu stvar na svijetu, a to je nogomet, koliko bi nam važnije trebalo biti moliti za one stvari koje su važnije od nogometa? Kad ste posljednji put žarko molili sa svojeg supružnika? Za svoje dijete? Kad ste posljednji put sa sa suzama u očima molili za svog susjeda? Kad ste molili da naš grad, selo, država bude bolja? Kad ste posljednji put molili da se Bog proslavi u tvojem životu?

Zato, neka nam i nogomet bude poticaj za još više molitava s dragim Bogom. Molitva je u stvari razgovor s Bogom. Pitajmo se, sad nakon nogometa, što nam je to toliko važno da bismo o tome htjeli porazgovarati s Bogom? Zbog čega smo još spremni pustiti suzu u molitvi?

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin   

Kako biste i Vi znali razgovarati s Bogom o pravim stvarima, naručite BESPLATAN primjerak Novoga zavjeta na suvremenom hrvatskom jeziku. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u srijedu u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije! 

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

www.kristova-crkva.hr

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA