Kako uspjeti?

Nevjerojatan uspjeh naše reprezentacije! Čak je i izbornik prije turnira rekao da bi odmah ‘potpisao’ da ćemo biti treći jer bile su tu mnoge dobre reprezentacije, velikani nogometa. Kao da ni sam nije bio svjestan kako daleko bi mogao doći sa svojim timom. Pa ipak, nakon svake odigrane utakmice bili smo bliže našem snu. Kako li je to samo uspjelo našem izborniku? Svi mediji su vrlo brzo zamijetili njegovu skromnost. Govorio bi: “Moji igrači znaju igrati nogomet, ja sam tu samo da ih ohrabrim, usmjerim i da im dam vjere da mogu.” Nakon svake utakmice krasila ga je poniznost. Nisu ga smeli ni veliki, ni bahati, ni arogantni, ni nasilni protivnici. Bio je uzdržljiv u komentarima, krotak i poučljiv kad je trebalo primiti savjet. Hrabrio bi igrače kad im je to najviše trebalo, imao je mir kad su mnogi vrištali od neizvjesnosti, strpljivo je čekao do kraja utakmice. Znao se dostojanstveno radovati pobjedi, nije se izrugivao nad protivnicima. Bio je blag kad smo promašili, odlučan kad je trebalo krenuti dalje. Pun dobrote, dobrostivosti i dobrih savjeta za svoj tim. 

Možda se pitate, zašto i ja pišem o svemu ovome kad čitav svijet bruji o našem izborniku i našoj reprezentaciji? Zato što ja duboko vjerujem da smo došli do ovog uspjeha samo zato jer je izbornik poštivao snažne biblijske principe koji su davno zapisani u riječi Božjoj — u Bibliji. Apostol Pavao nabraja samo neke od kvaliteta našeg izbornika: “Plod koji daje Duh je: ljubav, radost, mir, strpljivost, dobrota, dobrostivost, vjernost, blagost i samokontrola.” (Gal 5:22-23) To je recept za uspjeh!

Želiš li uspjeti u životu te imati mir i radost života? Ako da, onda poštuj biblijske principe!

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Kako biste i Vi upoznali biblijske principe za dobar i uspješan život, naručite BESPLATAN primjerak Novoga zavjeta na suvremenom hrvatskom jeziku. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u srijedu u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije! 

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

www.kristova-crkva.hr

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA