Oluje, ratovi, poplave, potresi…

Svjedoci smo zadnjih nekoliko tjedana uznenmirujućih vijesti diljem čitavog svijeta. Tijekom ljeta nevrijeme praćeno strašnom tučom poharalo je mnoge naše krajeve. Sjevernokorejski predsjednik prijeti termonuklearnim ratom čije bi posljedice zahvatile svaki kutak zemlje. Požari po Dalmaciji (mnogi čak podmetnuti), katastrofalan potres u Meksiku, a sada najveći uragani svih vremena poharaju jug Amerike. Mediji govore o biblijskim znakovima… Ima li nešto takovo u Bibliji?

Ima! Isus govori o sličnim pojavama u kontekstu svojeg drugog dolaska na Zemlju, kada će biti kralj svijeta. Evo citata iz Matejevog evanđelja:

‘Kad čujete priče i glasine o ratovima, ne uznemirujte se! To se mora dogoditi, ali to još nije kraj. Jer jedan će se narod dići protiv drugoga naroda i jedno kraljevstvo protiv drugoga. Bit će potresa i oskudice na raznim mjestima. Sve je to tek početak porođajnih muka.’ Mt 13:7-8

Isus ovdje kaže da je to tek početak i da nitko ne zna točno vrijeme kada će se to zbiti. No, bit će znakova (potresa, poplava, ratova…), a ti bi nas znakovi trebali osvijestiti o činjenici da je naš život krhak i prolazan, da se ne možemo pouzdati u naša materijalna dobra. Također, ti znakovi trebali bi nas držati budnima, tj. okrenuti nas živome Bogu kako bismo postali Božji prijatelji i činili djela ljubavi. Na taj ćemo način biti spremni za drugi dolazak Isusa Krista.

Jesu li ovi znakovi kojih smo svjedoci nagovještaj skorog kraja? Ne znam… možda. Ali ono što znam je da i ti i ja moramo biti spremni za susret s našim Spasiteljem Isusom Kristom kako bi nas on poveo u vječni život.

Jesi li ti spreman/a?

Kako znati jesam li spreman? Tako da čitamo Bibliju te da s drugim kršćanima razgovaramo o istinama koje u njoj nalazimo. Zato dođite na naše proučavanje Biblije srijedom. Kako bi što bolje razumjeli biblijska načela koristimo prijevod Biblije na suvremenom hrvatskom jeziku. Ukoliko i vi želite čitati Božju riječ na jednostavan način, nazovite nas na 042 311 202 te ćemo Vam darovati (besplatno) Novi zavjet, suvremeni prijevod s velikim slovima — za lakše čitanje.

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Dođite i posjetite nas u nedjelju u 10 sati na našem redovitom bogoslužju!

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA