Moja kavica

Mnogi ljudi u svom dnevnom rasporedu imaju vrijeme za kavicu. Kavica s prijateljima, kavica na poslu, kavica poslije pauze, kavica prije odlaska doma, kavica kad dođemo doma sa svojim supružnicima. No, ja volim jednu posebnu kavicu, jutarnju kavicu s Kristom. Ujutro, prije nego se svi probude, skuham svoju kavicu, otvorim Bibliju i pročitam nekoliko poglavlja. Uvijek se pitam što pročitani reci znače za mene i moj život. I uvijek nađem neku korisnu primjenu. Onda razgovaram s Isusom u molitvi te mu zahvalim za odmor tijekom noći te ga molim za Božje vodstvo za dan koji je preda mnom. Ponekad kažem Isusu što me tišti i boli, a ponekad mu provjerim svoja nadanja. Govorim s njim o tome što me raduje te mu zahvaljujem za sve radosti ovoga života. Ukoliko ne stignem o svemu popričati na prvoj kavici, pozovem ga na slijedeću kavicu tog dana. I tako kad pijem kavicu s mojim najvećim prijateljem Isusom iz dana u dan učim kako živjeti, shvaćam koje su to prave vrijednosti života i prema tome težim — iz dana u dan. A onda kad sam na kavici sa svojim prijateljima, volim s njima podijeliti što mi je sve Isus rekao, kako me vodi životu i što mi je sve dao.

Pijete li i vi kavicu s Isusom? Ne? Pozovite ga na svoju kavicu što prije i uživajte u zajedništvu i vodstvu s osobom koja može postati i vaš najbolji prijatelj!

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Kako bi i Vi uživali na kavici s Isusom nudimo vam Novi zavjet (suvremeni prijevod) s velikim slovima koji ćete moći čitati i bez naočala. Možete ga dobiti besplatno i bez ikakve obveze. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u nedjelju u 10 sati na našem redovitom bogoslužju!

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA