Tko je Isus?

Nedavno sam gledao film pod naslovom Bog nije mrtav (God’s not dead). Središnje pitanje filma je — tko je Isus Krist? Legenda, povijesna ličnost, veliki učitelj ili veliki lažac, samo Mesija (Božji pomazanik) ili Božji pomazanik i Božji sin koji je na križu pobijedio smrt te uskrsnućem od mrtvih potvrdio da je on Kralj nad kraljevima i Gospodar nad gospodarima?

Tko je Isus Krist za tebe? Bez obzira vjerujemo li u Isusa ili ne, prihvaćamo li njegov nauk ili ne, slijedili ga ili ne, Božja riječ kaže da ćemo se svi naći na Božjemu sudu i da će se, pred Isusom Kristom Božjim Sinom, pokloniti svako koljeno. Nevjernici i neprijatelji Kristovi, vjernici koji su to samo na papiru, i oni ‘vjernici’ koji barem dva puta godišnje idu u crkvu, i oni koji psuju Njegovo ime, i oni koji slijede Krista i žive po Božjoj riječi — oni koje Biblija naziva kršćanima. Svi ćemo morati kleknuti pred Kristom! No kršćani, oni koji su prihvatili Kristovu žrtvu na križu i oni koji žive po Božjoj riječi, kleknut će radosno Bogu na hvalu i slavu, dok će oni drugi kleknuti na svoju propast!

Tko je Isus Krist za tebe? Za mene je on moj Spasitelj i prijatelj. Onaj koji je dao svoj život za mene, onaj koji je platio moju kaznu za moje grijehe, onaj koji me vodi korz ovaj život. Zbog toga već sada, svake nedjelje i na svakom crkvenom sastanku, rado sagibam svoja koljena pred njim jer je on Gospodar kojemu je stalo do mene i koji se brine!

Dragi čitatelju, dođi da zajedno učimo kako hvaliti i slaviti našega nebeskog Oca u imenu Isusa Krista — da zajedno sagibamo svoja koljena!

Ukoliko i vi želite čitati Božju riječ te još bolje upoznati Isusa Krista, nazovite nas na 042 311 202 te ćemo Vam darovati (besplatno) Novi zavjet, suvremeni prijevod s velikim slovima — za lakše čitanje.

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA