Krist je rješenje – 1. dio

U sljedećih nekoliko nastavaka Regionalnog lista govorit ćemo o tome kako praktična vjera u uskrsloga Krista može dati rješenje našem društvu. Vidimo da je Hrvatska i dalje suočena s agonijom u društvenom, ekonomskom, moralnom, a u novije vrijeme i demografskom području. Danas ćemo govoriti o podijeljenosti našeg društva. 

Iako svi volimo Lijepu našu, svakih nekoliko mjeseci svjedoci smo velike podijeljenosti među ljudima. Ponekad su uzrok tome razni politički ‘spinovi’, lokalni, parlamentarni ili predsjednički izbori, građanske inicijative, jeftini politički bodovi ili referendumi. Još strašnije je kad se nađu navijači dvaju suparnička nogometna tima te dogovore masovnu tučnjavu. I tako jedna grupa Hrvata smatra drugu grupu Hrvata smrtnim neprijateljem, spremni su pokopati drugu stranu, uništiti, prebiti do krvi. Kao da ima nekoliko hrvatskih naroda u Hrvatskoj — a ne jedan. A da ne spominjem odnos nekih prema nacionalnim manjinama, prema onima koji su drugačiji, slabiji ili prema onima koji su na margini društva. Kome je to u interesu? Iako se većina građana Hrvatske smatra pripadnikom jedne od monoteističkih religija koje jednoglasno propovijedaju mir i ljubav, ovi primjeri govore suprotno. Kako je to moguće? Biblija nas uči da je Krist JEDINO rješenje. Jedno je biti pripadnikom neke religije koja naučava dobro, a drugo je živjeti Krista, tj. živjeti po Njegovim načelima. Isus kaže da u drugoj osobi trebamo vidjeti brata ili sestru, da molimo za one koji su na vlasti, da molimo čak i za neprijatelje, da oprostimo, da na zlo odgovorimo dobrim, da blagoslivljamo, a ne da proklinjemo, da poučavamo druge kako živjeti Kristov mir, kako voljeti, kako poštivati. Drugim riječima, ako netko ima drugačije mišljenje, ako izgleda drugačije ili ako je drugačiji, onda tu osobu ne moramo mrziti. Znajmo da je i ta osoba na putu prema vječnosti, jednako kao i ti i ja. Budimo toj osobi putokaz, a ne stranputica, budimo joj blagoslov, a ne prokletstvo!

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Ovaj tjedan izlazi uskrsno izdanje časopisa Obiteljski list koji možete dobiti besplatno i bez ikakve obveze. Ukoliko ga želite imati, nazovite nas što prije na 042 311 202 kako bismo osigurali Vaš primjerak na vrijeme. Časopis govori o praktičnom novozavjetnom kršćanstvu, tj. kako živjeti vjeru i uživati u njoj.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA