Ti me zaista poznaješ?

Gospodine, proničeš me svega i poznaješ,
ti znaš kada sjednem i kada ustanem,
izdaleka ti već misli moje poznaješ.
Hodam li ili ležim, sve ti vidiš,
znani su ti svi moji putovi.

Riječ mi još nije na jezik došla,
a ti, Jahve, sve već znadeš.
S leđa i s lica ti me obuhvaćaš,
na mene si ruku svoju stavio.

Znanje to odveć mi je čudesno,
previsoko da bih ga dokučio.
Kamo da idem od duha tvojega
i kamo da od tvog lica pobjegnem?

Ako se na nebo popnem, ondje si,
ako u podzemlje legnem, i ondje si.

Ovako piše psalmist u Psalmu 139. Bog nas potpuno poznaje, zna svaku našu misao, svaku našu tajnu. Zato od Boga ništa ne možemo sakriti, on zna za svaki naš prijestup i grijeh. No, ponekad kad ljudi sagriješe, odvoje se od Boga i od Crkve. Takvi govore da su duhovno dobro, da i dalje vjeruju u Boga, ali ne mogu biti s Crkvom jer im se ona ne uklapa u njihovu samopravednost. Dovoljni su sebi samima. Biblija to oštro osuđuje jer, kao što obitelj nije obitelj ukoliko svaki član obitelji živi sam za sebe, tako ne možemo tvrditi da smo kršćani ukoliko nismo dio Kristova tijela, tj. duhovne obitelji. Ili još bolje rečeno, kako ćemo uživati blagoslove obitelji ukoliko nismo dio obitelji?

Ako je tome tako, onda se ne moramo igrati s Bogom ‘mačke i miša’, već mu pristupimo iskrena srca kao prema prijatelju s kojim možemo podijeliti sve naše tajne. Priključimo se nekoj od lokalnih crkava gdje se živi Riječ kako bismo i ti i ja bili blagoslov drugima te kako bi drugi mogli biti blagoslov tebe i meni.

Dođimo u Njegovu Crkvu…

prop. Mladen Dominić
Pastor Kristove Crkve Varaždin

Upravo je iz tiska izašao novi broj časopisa Obiteljski list. Časopis se bavi novozavjetnim kršćanstvom i životom žive Crkve. Možete ga dobiti besplatno i bez ikakve obveze. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u nedjelju u 10 sati na našem redovitom bogoslužju!

Kristova Crkva Varaždin
Braće Krajanski 14

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA