Prokletstvo pohlepe

Prije par dana prijatelj mi je ispričao nevjerojatnu priču. Njegova znanica radi u jednoj lokalnoj firmi doslovce danonoćno. Njena smjena često počinje u tri ujutro pa onda radnice ostaju cijeli dan na poslu, do pet ili šest popodne – naravno sve to za minimalnu plaću. Ne samo da te radnice trpe, već trpe i njihove obitelji jer nemaju ni majku ni suprugu. To je pohlepa malih, a kod pohlepe velikih ide se do te mjere da njihovu pohlepu čak ‘blagoslivljaju’ političke opcije, ne bi li se održali na vlasti, a cijenu često plaćamo svi mi, porezni obveznici. Tako nečija pohlepa unaštava hrvatske obitelji i potiče mnoge mlade i stare da se iseljavaju. Nije ni čudo da nam je demografska slika tako loša. Vjerujem da većina čitatelja vidi i zna gdje je rješenje. Zašto onda oni koji su na vlasti to ne vide?

Biblija, riječ Božja, kaže da je pohlepa za novcem izvor svih zala. Znači ne novac, već pohlepa za novcem i ta pohlepa uništava naše društvo. Biblija također kaže da oni koji uskraćuju nadnicu svojim radnicima navlače na sebe prokletstvo Božje ili gnjev Božji! Ta tko želi iskusiti gnjev Božji? Čak i ako ne vjeruju u Boga, Božji sud i Božji gnjev dolazi na takve ljude. Biblija isto tako kaže da oni koji čine što je pravedno dobivaju Božje blagoslove.

U starozavjetnoj knjizi Ponovljenog zakona Bog kaže da svakome čovjeku nudi blagoslov ili prokletstvo. Blagoslov budemo li slušali i vršili njegovu Riječ, prokletstvo ukoliko nećemo slušati njegovu Riječ.

Ja biram Božji blagoslov, a gdje si ti? Dođite da zajedno učimo iz Božje riječi i tako budemo dionici Njegovih blagoslova!

prop. Mladen Dominić
Pastor Kristove Crkve Varaždin

Imamo još nekoliko primjeraka Biblije u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Kristove Crkve — meki uvez od kože, koji možete dobiti besplatno. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u nedjelju u 10 sati na našem redovitom bogoslužju!
Kristova Crkva Varaždin
Vilka Novaka 48f

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA