Što ćeš učiniti slijedeće nedjelje?

Što ćeš učiniti slijedeće nedjelje? Neki će otići u šetnju, na utakmicu, trening, sajam automobila, biciklirati ili kuhati nedjeljni ručak.

To su uobičajene aktivnosti za nedjelju kako bismo se odmorili i bili spremni za naredni radni tjedan. Je li to dovoljno? Možda je ako samo životarimo ovaj život. No, ako želimo živjeti ovaj život punim plućima onda moramo znati da je nedjeljni odmor daleko više od nedjeljnog ručka, sajma automobila ili utakmice!

Bog je još na početku Božje riječi Biblije osmislio jedan dan kao Dan Gospodnji ili dan posvećen Bogu. Za kršćane je to nedjelja. Zašto je važno taj sedmi dan posvetiti Bogu? Kao prvo, u nedjelju u crkvi slavimo Boga i zahvaljujemo mu za sva dobročinstva. Na taj mu se način još više približujemo, slušamo njegov glas koji nas vodi kroz ovaj nesiguran svijet.

U nadahnutim propovijedima učimo o Božjim principima koji su dobri za nas, našu djecu i naše bližnje. U živoj Crkvi upoznajemo potrebe članova Crkve ili lokalne zajednice i onda djelujemo. Tako se gradi bolje društvo. Ukoliko smo dio takve Crkve onda naš život ima itekako smisla i nikako ne propuštamo nedjeljne sastanke! Zbog takvog stila života nedjeljnji ručkovi (sajam automobila, trening, utakmica) dobivaju istinski smisao! Inače bi to bila još samo jedna aktivnost u nizu.

Što ćeš ti učiniti slijedeće nedjelje? Ja ću otići u Kristovu crkvu slaviti Boga i slušati propovijed na temu — Vodi me, Bože. Hoćeš li mi se pridružiti? A onda ću otići s obitelji na ručak, pa na utakmicu, pa u posjetu prijateljima.

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Naručite BESPLATAN primjerak Biblije na broj telefona 042 311 202.
Posjetite nas srijedom u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije i nedjeljom u 10 sati na nedjeljnom bogoslužju.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA