Rođenjem Kristovim

Rođenjem Kristovim, tom direktnom Božjom intervencijom u čovječanstvo, u potpunosti se pojedincu pruža prilika da živi život dostojan čovjeka. Netko će možda reči pa zar ljudi koji ne vjeruju u Krista da ne žive dostojnim životom? Da, moguće je i bez Krista biti dobra osoba, ali znamo, a i Biblija tako kaže, da bez obzira koliko smo dobri, da smo ponekad ipak sagriješili. A ako smo sagriješili onda smo, kaže Božja riječ, lišeni Božje slave, naši nas i najmanji grijesi odvajaju od divnoga i svetoga Boga. Ta Bog je svet i ništa nečisto ne može biti u njegovoj blizini. Netko je rekao da je put u pakao popločen dobrim djelima. Što će nam dobra djela ako u srcu nosimo grijeh? Mi našim dobrim djelima ne možemo zaraditi nebo, već naša dobra djela trebaju svjedočiti da smo prihvatili Kristovu žrtvu na križu, koja nas je očistila od svakoga grijeha. Kristova nas žrtva posvećuje pa onda itekako možemo biti u Božjoj blizini. Dapače, po toj žrtvi mi postajemo djecom Božjom — naravno ako je vjerom prihvatimo. Dakle, ako smo Kristovi, onda posjedujemo njegov Duh, a na poticaj tog duha činimo dobra djela koja su njemu na slavu i hvalu, a ljudima na svjedočanstvo. Pavao kaže: “Plod koji daje Duh je: ljubav, radost, mir, strpljivost, dobrota, dobrostivost, vjernost, blagost i samokontrola.” Gal 5:22-23 

Koliko li samo ploda Duha nedostaje u svijetu? 

Imaš li Kristov Duh? Živiš li po tom Duhu? Prevladavaju li u tvojem životu plodovi Duha? Pridružite nam se slijedeće nedjelje u 10 sati na posebnom božićnom bogoslužju.

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Pročitajte u Bibliji, Božjoj Riječi, više o Knezu mironosnom. Zato Vam nudimo BESPLATAN primjerak BIBLIJE (meki kožni uvez), tiskane u suradnji s Kršćanskom sadašnjosti (rimokatolička izdavačka kuća) te kršćanski časopis Obiteljski list. Nazovite nas na 042 311 202.

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

www.kristova-crkva.hr

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA