Vrijeme odmora

Škola je gotova, djeca se vesele, roditelji odahnuli, djedovi i bake se opustili — dugi ljetni raspust je pred nama. To je ujedno vrijeme kad mnoge obitelji u Hrvatskoj planiraju godišnji odmor. Za većinu je to neka on naših poznatih turističkih destinacija. No, kako godišnji odmor za većinu obitelji i nije baš jeftin, smišljaju se razni načini kako to ipak ostvariti. Kontaktiraju se ‘stari’ prijatelji, neki imaju sreće da odu na more preko sindikata, a većina će opet ‘ispeglati’ kartice. A tu je još i hrpa stvari koje treba kupiti prije godišnjeg. Tako vrijeme odmora postaje vrijeme dodatnog stresa, brige, a ponekad čak i tjeskobe. I onda se s godišnjeg vraćamo još umorniji nego prije godišnjeg. A za mnoge je najgori dio onaj kad se treba hvaliti kako je bilo super vrijeme, kako je more bilo toplo, kako su fino uštedjeli, iako baš tome nije bilo tako.

Što Biblija kaže o svemu tome? Biblija itekako potiče godišnji odmor. I ne samo godišnji, već nas potiče da se svaki sedmi dan odmorimo od svojeg svakodnevnog posla i da se posvetimo Bogu i obitelji. U našoj kulturi to je nedjelja. Ako se posvetimo svaki sedmi dan Bogu slaveći ga i hvaleći u njegovoj Crkvi te to činimo sa svojom obitelji, tada će nam život dobiti puni smisao. Neki se samo brinu za svoju obitelj, nedjeljni ručak i vlastitu zadovoljštinu, a zaboravljaju Onoga koji im je dao i život i zdravlje da to mogu činiti. Kako žalosno. No, ako Boga stavimo na prvo mjesto, onda će i naše obitelji uživati u životu, a naš ćemo godišnji provoditi s puno manje stresa te ćemo odmoriti duh, dušu i tijelo. 

Jeste li i Vi spremani za godišnji?

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Kako biste i Vi uživali u godišnjem naručite BESPLATAN primjerak Novoga zavjeta na suvremenom hrvatskom jeziku. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u srijedu u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije! 

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

www.kristova-crkva.hr

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA