Mrvica sreće

Svi smo u potrazi za nekom vrstom radosti i sreće. Djeca se raduju kuglici sladoleda ili novoj igrački, lijepoj riječi ili pohvali. Roditelji se raduju ukoliko djeca isprave slabu ocjenu u školi, supružnici se raduju kad se druga strana sjeti godišnjice, rođendana ili pomogne oko kuće ili ručka, umirovljenici se raduju ukoliko je mirovina na vrijeme, a posebna radost je kad dođe neka povišica pa makar to bilo samo par kuna. Tako je malo potrebno da budemo sretni. S druge pak strane, jako je puno ljudi nesretno. Žale se na političare, susjede, djecu, roditelje, snijeg, sunce, kišu. I tako iz dana u dan. Da, u svijetu ima puno toga lošega, no Biblija nas uči da se ne moramo prepustiti bujici lošega u ovome svijetu. Isto tako, Isus nas uči da na zlo uzvratimo dobrim jer ako na zlo uzvratimo zlom, zlo će se povećati. Ako pak na zlo djelujemo dobrotom, bit će barem upola manje zla jer ti i ja nismo podlegli zlu. Zato ako je tvoj susjed loša osoba, ako ogovara, psuje ili maltretira sve oko sebe, nemoj i ti biti takav/takva. Na taj će način mrvica sreće ući u tvoje srce jer nisi podlegao/podlegla zlu. Kad se mrvica sreće nastani u tvome srcu, onda ćeš je moći podijeliti sa svojim prijateljem, djetetom, supružnikom ili suradnikom na poslu. A kad naši sumještani budu živjeli za dobro i borili se svaki za svoju mrvicu sreće te istu dijelili sa svojim bližnjima, svijet će postajati sve ljepši i ljepši. 

Kako doći do toga? Krist je zamislio svoju Crkvu kao utočište onih koji žive za mrvicu sreće. U tom utočištu radujemo se jedni s drugima za one male i velike stvari koje čine naš život boljim i ljepšim — za našu mrvicu sreće. Ponekad je teško tu mrvicu sreće podijeliti s drugima, posebno s onima koji nam se ne sviđaju. Zato se u Njegovoj Crkvi ohrabrujemo da činimo dobro i onda kad je teško jer je i Krist učinio dobro za nas ljude na križu (a bilo mu je itekako teško) — da bi nama bilo dobro, kako bismo ti i ja dobili svoju mrvicu sreće.

Znaš li uživati u svojoj mrvici sreće? Dijeliš li tu radost i dobrotu s drugima? Slaviš li Boga zbog toga svake nedjelje u svojoj Crkvi?

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Upoznajte svoju mrvicu sreće u Svetome pismu. Zato Vam nudimo BESPLATAN primjerak Novoga zavjeta na suvremenom hrvatskom jeziku s velikim slovima za lakše čitanje. Nazovite nas na 042 311 202.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA