Ljubavno pismo

U vrijeme Valentinova mnogo se govori o ljubavi. Kupuju se prigodni pokloni, cvijeće, učini se mali znak pažnje voljenoj osobi kako bi rekli jedni drugima — volim te, ljubim te. A kad nas netko blagoslovi takvim malim znakom pažnje, normalno je da toj osobi zahvalimo. Netko je rekao da je Biblija Božje ljubavno pismo čovjeku. Evo malog mozaika iz Svetoga pisma koji govori o Božjoj ljubavi, brizi i privrženosti čovjeku.

Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna. Dušu moju do dna si poznavao, kosti moje ne bjehu ti sakrite dok nastajah u tajnosti, otkan u dubini zemlje. Oči tvoje već tada gledahu djela moja, sve već bješe zapisano u u knjizi tvojoj: dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga. (Ps 139:13-16) Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije nego što iz krila majčina izađe, ja te posvetih. Ta ti uživaš moju blagonaklonost jer te po imenu poznajem. (Jer 1:5, Izl 33:17) Dragocjen si u mojim očima, vrijedan si i ja te ljubim. Ne boj se jer ja sam s tobom. (Iz 43:4;5) Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni. Jer Bog nije poslao svoga Sina na svijet da sudi svijet, nego da se svijet spasi po njemu. (Iv 3:16-17) On je savršena slika Boga nevidljivoga, prvorođenac svakog stvorenja. (Kol 1:15) U ljubavi nas predodredi da budemo njegovi sinovi po Isusu Kristu. (Ef 1:5). Bog je pun milosti i njegova ljubav prema nama je velika. Dok smo još bili duhovno mrtvi zbog svojih prijestupa dao nam je život zajedno s Kristom. Spašeni ste Božjom milošću! (Ef 2:4-5) Zamislite samo kakvu nam je ljubav iskazao Otac: da se zovemo Božjom djecom. A mi to zaista i jesmo! (1 Iv 3:1) Dragi moji prijatelji, volimo jedni druge jer ljubav dolazi od Boga. Tko god voli, postao je Božje dijete i poznaje Boga. Tko ne voli, nije upoznao Boga jer Bog je ljubav. Bog nam je ovako pokazao svoju ljubav: poslao je svoga jedinog Sina na svijet da živimo po njemu. U ovome se sastoji ljubav: nismo mi voljeli Boga, nego je on volio nas i poslao svoga Sina da bude žrtva koja uklanja naše grijehe. (1 Iv 3:7-10) Smrti više neće biti; neće više biti ni tuge, ni jauka, ni boli, jer stari svijet prođe. I više nikada nećeš ni ogladnjeti ni ožednjeti; više te nikada neće moriti ni sunce ni ikakva žega jer će te Janje (Isus Krist), koje stoji nasred prijestolja, pasti i voditi te na izvore žive vode. I Bog će otrti svaku suzu iz tvojih očiju. Neće više biti noći; i neće trebati ni svjetla od svjetiljke, ni svjetla od sunca, jer će nad tobom svijetliti Gospodin Bog. (Otk 21).

Ovo je samo djelić Božje ljubavi prema čovjeku zapisan u Svetome pismu — Bibliji. Iskazuješ li zahvalnost Bogu za njegovu ljubav? Širiš li njegovu ljubavi?

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Čitajući Sveto pismo učimo o Božjoj ljubavi i njegovoj nakani za naš život. Zato Vam nudimo BESPLATAN primjerak Biblije, tiskane u suradnji s Kršćanskom sadašnjosti (rimokatolička izdavačka kuća). Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u srijedu u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije! 

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA