Koji je tvoj tim?

Svjetsko nogometno prvenstvo je na vratima. Vode se zadnje pripreme, pozivaju se prijatelji, kupuje se dodatni televizor i nove zalihe hrane i pića, sve kako bi se gledale utakmice i navijalo za naš tim. Neki sretnici čak odlaze u Rusiju kako bi navijali za svoj tim uživo. Neki se navijači toliko užive u navijanje da imaju dojam kao da su i oni sami dolje na terenu. Skaču, viču, mašu rukama, ‘bore’ se sa svojim timom. Svima nam je želja da naš tim pobijedi, da osvoji turnir, da bude prvi! Pa ipak, realno, za to imamo jako male šanse jer postoji nekoliko timova koji su bolji od nas. 

U duhovnom svijetu postoje samo dva tima. Između ta dva tima svakodnevno se odvija žestoka borba i stalno se iščekuje konačna pobjeda. Tu borbu mi ne promatramo daleko s tribina ili sa sigurne udaljenosti svoje fotelje. U toj duhovnoj bitci ti i ja smo na terenu, ti i ja smo igrači, ti i ja smo glavni sudionici te utakmice, ti i ja direktno utječemo na ishod. To je svakodnevna borba između dobra i zla, kraljevstva tame i Božjeg kraljevstva. Pogledajte samo o čemu nam novine pišu, koje vijesti gledamo ili koje li se samo borbe odvijaju u našim srcima. Čak i apostol Pavao kaže: Kad želim dobro učiniti, zlo mi se nameće. Dakle, svaki put kada ti i ja zlo nadvladamo dobrim, mi smo u pobjedničkom timu! Svaki put kad oprostimo, kad ne opsujemo, kad pomognemo, kad blagoslovimo – mi zabijamo pobjednički gol, a nebeske tribine kliču! Iako ponekad izgleda da je zlo jače i da pobjeđuje, mi koji čitamo Bibliju znamo da je tim kraljevstva Božjeg konačni pobjednik. Isus Krist je to pokazao i dokazao na križu – pobjedom nad smrću. Sve one koji su dio toga tima čeka slava konačne pobjede! 

Za koji tim navijaš? Koji je tvoj tim?

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Kako biste dobro igrali u Božjem timu naručite BESPLATAN primjerak Novoga zavjeta na suvremenom hrvatskom jeziku. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u srijedu u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije! 

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

www.kristova-crkva.hr

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA