Što nam Glasnik poručuje?

Isus na nekoliko mjesta u Bibliji jasno govori da će dopustiti razne znakove prije svršetka svijeta. Kroz povijest ti znakovi su za neke bili kuga u srednjem vijeku, katastrofalni potresi, Prvi ili Drugi svjetski rat, za neke su to bile strahote u Domovinskom ratu, a za neke je to bio poguban tsunami prije nekoliko godina.

Ti znakovi i strahote za mnoge su zaista bili kraj njihova svijeta, a za druge, za one koji su preživjeli, upozorenje da se obrate i vrate Bogu te da svoju djecu i bližnje pouče Božjem nauku i istinskim vrijednostima u životu. Nedavno sam čuo zanimljivu priču nepoznatog autora:

„Ja sam Glasnik! Da vas zaustavim, da vas opametim, da vam probudim savjest, da vam skrenem pažnju! Požari vas nisu zaustavili, poplave vas nisu zaustavile, potresi vas nisu zaustavili, ratovi vas nisu zaustavili! Živjeli ste brzo, natjecali ste se u svemu! U novcu, u poslu, u veličini kuća, dubini džepa, ljepoti, modi, oholosti, a srca su vam se polako ledila!

Cijenili ste stečeno umjesto onoga koji vam daje životni dah da stječete. Zaboravili ste kako zvuči cvrkut ptica, zaboravili ste na zvuk žubora rijeke, na svoje najmilije, na bogatstvo obitelji i zajedništva s Bogom. Ništa vas nije moglo zaustaviti! Čujete li sada kako tišina progovara? Čujete li cvrkut ptica na pustim ulicama gradova?

Čujete li u tišini doma potrebu za ljubavlju vaših najmilijih?

Nemojte se bojati, ja vam nisam neprijatelj, ja sam samo Glasnik. Tu sam da vas upozorim, da prebrzo živite, da čeznete za krivim vrijednostima. Obratite se od vlastite sebičnosti! Okrenite se živome Bogu. Tada će nijema tišina ove bolesti prijeći u veseli žamor zajedničkog života s našim bližnjima.”

Prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Naručite BESPLATAN primjerak Biblije na broj telefona 042 311 202.
Posjetite nas srijedom u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije i nedjeljom u 10 sati na nedjeljnom bogoslužju.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA