Dvije kutije

Sretna Nova godina, sve najbolje u 2018. godini, samo da bude zdravlja; želje su koje sam često čuo ovih dana. Iako toliko toga dobroga želimo jedni drugima, život nam donosi i one manje dobre stvari. Zato ću podijeliti s vama jednu priču koju sam nedavno čuo.

Čovjek je od Boga dobio dvije kutije — jedna je bila crna, a druga zlatna. Kutije je čovjek trebao držati u rukama.

Onda je Bog rekao čovjeku: 

“Stavi sav jad, muku, loše stvari i zlo koje će te zadesiti u crnu kutiju, a svu svoju radost, sve dobro, svaki blagoslov u zlatnu.”

Čovjek je doslovno poslušao Božji naputak te je činio kako mu je bilo rečeno. Ono dobro stavljao u zlatnu kutiju, a ono manje dobro u crnu kutiju. Nakon nekog vremena čovjek je uočio da je zlatna kutija iz dana u dan sve teža, a crna pak je bila jednako lagana, bez obzira na to koliko je loših stvari bilo stavljeno u nju.

Čovjeku to nije bilo logično te je znatiželjno sam otvorio kutije. Dok je zlatna kutija bila prepuna dobra, crna je kutija bila potpuno prazna jer je na dnu bila rupa. Pokazao sam rupu Bogu i stao razmišljati gdje je sve ono loše što se dogodilo u mojem životu? On se blago nasmijao i rekao: “Dijete moje, svi tvoji jadi su ovdje kod mog Sina — Isusa. On je rekao ‘Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas okrijepiti.’” Mt 11:28 

Zbunjen, čovjek je upitao Boga što je sa zlatnom kutijom? On mu je tada odgovorio: 

“Dijete moje, zlatna kutija služi da brojiš svoje blagoslove, a crna da prepustiš svoje teškoće Kristu Isusu. On će ti rado pomoći ponijeti teret tvojih teškoća — ako mu to dopustiš.”

Cijenjeni čitatelju/čitateljice, želim vam u novoj 2018. godini što težu zlatnu kutiju. Nemojte zaboraviti brojiti svoje blagoslove. Što više budemo brojali svoje blagoslove, to ćemo biti sretniji i Bogu zahvalniji. U čovječjem srcu biva najveća radost kad se znamo radovati onim malim dobrim stvarima i onda za to zahvaliti Bogu. Ukoliko tako budemo radili, tvoje i moje srce će biti zaista sretno te će nam i nova 2018. biti uistinu sretna.

Posjetite nas već ove srijede u 19 sati na našem redovitom biblijskom satu kako bismo zajedno zavirili u zlatnu kutiju da vaša i naša radost bude potpuna. 

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin 

Izašlo je božićno izdanje časopisa Obiteljski list, koji možete dobiti besplatno i bez ikakve obveze. Ukoliko ga želite imati, nazovite nas što prije na 042 311 202 kako bi osigurali na vrijeme Vaš primjerak. Časopis govori o praktičnom novozavjetnom kršćanstvu, tj. kako živjeti vjeru i uživati u njoj.

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA