Kristovi učenici

U Bibliji u Matejevom evanđelju čitamo: “Tada im je Isus prišao i rekao: »Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. Zato idite i učinite sve narode mojim učenicima, krsteći ih u ime Oca, Sina i Duha Svetoga i učite ih da vrše sve što sam vam zapovjedio. Ja sam s vama uvijeke, sve do svršetka svijeta.” Mt 28:18-20 Ove naputke, koje je Isus izrekao prije svog uzašašća,  poznajemo pod pojmom — veliko poslanje. 

Pošto je Isus stekao svu vlast, nebesku i zemaljsku, pobjedom nad smrću i svojim slavnim uskrsnućem, daje nam zapovijed da od svih naroda učinimo njegove učenike, a u Markovu evanđelju kaže da one koji budu vjerovali krstimo u njegovo ime kako bi na temelju vjere u Kristovu žrtvu bili spašeni, tj. da imamo život vječni. Dakle, tek one Kristove učenike koji budu vjerovali — treba krstiti. Zašto je to važno? Zato jer nema smisla krstiti nevjernika. Mi možemo reći da smo pripadnikom neke religije, ali što to vrijedi ako neše srce nije dio toga.

Pa tko su onda Kristovi učenici? Ili još bolje pitanje – jesi li ti Kristov učenik/učenica? Jer ako nismo Kristovi učenici, onda ne možemo biti kršteni, a to znači da nismo kršćani. Kristovi učenici su oni koji proučavaju njegovu Riječ — Bibliju. To je slično kad kažemo da su naša djeca učenici povijesti jer idu na satove povijesti i proučavaju povijest. Nadalje, Kristovi učenici primjenjuju Kristov nauk u svakodnevnom životu. Na primjer, držiš li se 10 zapovijedi? Treća zapovijed kaže da treba svetkovati dan Gospodnji. Jesi li svake nedjelje u crkvi? Nadalje, Kristovi učenici slijede Krista u njegovu životu. To znači biti kao Krist. Poznaješ li Krista? Poznaješ li njegovu narav?

Ako je odgovor na bilo koje gornje pitanje, ne, ne znam ili možda, onda Vas pozivam da nam se pridružite na našim redovitim sastancima kako bismo zajedno bili Njegovi učenici.

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Kako biti istinski Kristov učenik, pročitajte u Svetome pismu. Zato Vam nudimo BESPLATAN primjerak Novoga zavjeta na suvremenom hrvatskom jeziku s velikim slovima za lakše čitanje. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u srijedu u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije! 

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA