Zašto zločini?

Svjetska je javnost zgrožena problemom pedofilije unutar Rimokatoličke Crkve povodom čega je održana biskupska konferencija u Vatikanu pod vodstvom pape Franje. Kako je moguće da ‘ljudi vjere’, koji naučavaju Kristov nauk, budu ujedno gnusni seksualni zlostavljači nemoćnih dječaka i djevojčica? Hrvatska je javnost zgrožena i potresena serijom stravičnih zločina: sumnja se da je sestra ubila vlastitu sestru te je držala u ledenici gotovo 20 godina, monstruozni otac bacio je svoju djecu iz kuće sa šest metara visine te su pravim čudom preživjela. U kakvom mi to svijetu živimo? Alarmirane su državne institucije i s pravom se pitamo tko je kriv za ovakve stvari? Pa naravno, krivi su počinitelji… No postavlja se i drugo, možda još važnije pitanje, je li se moglo sve to skupa prevenirati, spriječiti? Biblija, Božja riječ, jasno govori da da. Živjeti biblijska načela, slijediti Krista, ljubiti bližnjega, pomagati nemoćnima… Koliko li je to suštinski suprotno od gore navedenih gnusnih zločina? Pa zašto se onda ne slijede Biblijska načela? Znamo da večina mladih, nakon sakramenta Potvrde, bježe od Crkve, ne žele ni čuti za Bibliju, često kažu ‘sad smo sve obavili’ i sad smo ‘slobodni’. Zašto? Jer su razočarani duhovnim autoritetima, jer razmišljaju, jer vide licemjerstvo na djelu. A ako bježe od Crkve i biblijskog nauka, tko ili što ih odgaja i usmjerava? Bez Boga, sve je dozvoljeno. A ako je sve dozvoljeno onda se nemojmo čuditi stravi koja nas okružuje. Gdje je rješenje? Nemojmo biti izvanjski vjernici, već budimo istinski sljedbenici Isusa Krista. Tada će naši životi biti kristoliki, obitelji će biti kristolike, društvo će postati kristoliko… Što više kristolikosti to manje zločina. A zločinci? I sam Bog kaže da je za njih ‘ognjeno jezero’ — pakao, jer su se sami odlučili za zlo, a ne za dobro. 

A gdje si ti?

Pridružite nam se sljedeće nedjelje u 10 sati na propovijedi na temu četvrte Božje zapovijedi — Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji.

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Naručite BESPLATAN primjerak BIBLIJE (meki kožni uvez), tiskane u suradnji s Kršćanskom sadašnjosti (rimokatolička izdavačka kuća) te novi broj kršćanskog časopisa Obiteljski list. Nazovite nas na 042 311 202.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA