Lepoglavska čipka

Na lepoglavsku čipku svi možemo biti ponosni jer se nešto tako predivno stvara u našem kraju. Da bi se izradio samo jedan detalj čipke, potrebno je jako puno truda, vremena i znanja. Upravo zbog toga je na cijeni i mnogi je žele imati u svojem domu. Ponekad čipka krasi košulju ili čitavu haljinu, a to je trend koji je naročito prisutan kod vjenčanica. Vjenčanica od prave čipke stoji čitavo bogatstvo, a neki kažu da mogu biti i neprocjenjive…
Nije ni čudo da Biblija uspoređuje Crkvu sa zaručnicom koja je obučena u predivnu bijelu haljinu. To čitamo u knjizi Otkrivenja u 19. poglavlju. A ta haljina, kaže Biblija, su pravedna djela članova Crkve. Drugim riječima, tvoja i moja pravedna djela čine taj jedan detalj čipke na haljini Kristove zaručnice! Za Krista je svako tvoje i moje dobro djelo, koje je njemu na slavu, neizmjerno važno i posebno!
Dopustimo da se od tebe i mene sazda ta posebna haljina Kristove zaručnice — Crkve. Budimo dio njegove Crkve kako bismo mogli prepoznati potrebite i kako bi naša djela bila njemu na slavu i hvalu, a ljudima i društvu oko nas na korist.

U Kristu, Mladen Dominić

Naručite BESPLATAN primjerak Biblije na broj telefona 042 311 202.
Posjetite nas srijedom u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije i nedjeljom u 10 sati na nedjeljnom bogoslužju.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA