Jesmo li u posljednjim vremenima?

Svjedoci smo uznemirujućih vijesti diljem čitavog svijeta. Katastrofalan potres u Japanu usmrtio je veliki broj ljudi, a za nekima se još traga. Rat u Ukrajini približava se drugoj godišnjici. Tijekom prošlog ljeta veliko nevrijeme poharalo je mnoge naše krajeve i izazvalo velike štete, a pojava svinjske kuge je dovela da velikih gubitaka. Mediji govore o biblijskim znakovima… Ima li nešto takvo u Bibliji?

Ima! Isus govori o sličnim pojavama u kontekstu svojeg drugog dolaska na Zemlju, kada će biti kralj svijeta. Evo citata iz Matejevog evanđelja:

‘Kad čujete priče i glasine o ratovima, ne uznemirujte se! To se mora dogoditi, ali to još nije kraj. Jer jedan će se narod dići protiv drugoga naroda i jedno kraljevstvo protiv drugoga. Bit će potresa i oskudice na raznim mjestima. Sve je to tek početak porođajnih muka.’ Mt 13:7-8

Isus ovdje kaže da je to tek početak i da nitko ne zna točno vrijeme kada će se to zbiti. No, bit će znakova (potresa, poplava, ratova…), a ti bi nas znakovi trebali osvijestiti o činjenici da je naš život krhak i prolazan, da se ne možemo pouzdati u naša materijalna dobra. Također, ti znakovi trebali bi nas držati budnima, tj. okrenuti nas živome Bogu kako bismo postali Božji prijatelji i činili djela ljubavi. Na taj ćemo način biti spremni za drugi dolazak Isusa Krista.

Jesu li ovi znakovi kojih smo svjedoci nagovještaj skorog kraja? Ne znam… možda. Ali ono što znam je da i ti i ja moramo biti spremni za susret s našim Spasiteljem Isusom Kristom kako bi nas on poveo u vječni život.

Jesi li ti spreman/a?

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Kako znati jesam li spreman? Tako da čitamo Bibliju te da s drugim kršćanima razgovaramo o istinama koje u njoj nalazimo. Zato dođite na naše proučavanje Biblije srijedom. Naručite BESPLATAN primjerak Biblije na broj telefona 042 311 202.
Posjetite nas srijedom u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije i nedjeljom u 10 sati na nedjeljnom bogoslužju.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA