Držimo li se novogodišnjih odluka?

U novogodišnjoj noći mnogi su donijeli neke odluke koje su važne za njihov život: idem na dijetu, počet ću redovito vježbati, neću više piti alkohol, počet ću redovito učiti, svaki ću tjedan pročitati jednu knjigu, više ću vremena provoditi s obitelji.

No, već sredinom siječnja isto tako mnogi uviđaju da su se vratili na staro te tako budu nezadovoljni. Zašto se ljudi vraćaju na staro? Zašto osoba, koja se odlučila za dijetu, ponovo prekomjerno jede? Ili oni koji su odlučili vježbati, ostaju rađe ležati pred televizorom, nego napraviti nekoliko čučnjeva i zgibova? Dobre stvari neće se dešavati same od sebe. Za dobro je potrebna odluka, akcija i trud. U mnogim slučajevima da bi bilo ploda treba ustrajnosti. A sve je to u kategoriji moje odluke.

Postoji još jedna odluka koja je daleko važnija od svih naših odluka. A to je svakodnevna odluka — biti kao Krist, biti njemu što sličniji, hodati njegovim stopama. Ljude, koji se na dnevnoj bazi odlučuju za Krista, Božja riječ Biblija naziva kršćanima. Jesi li i ti kršćanin, kršćanka? Slijediš li Krista na dnevnoj bazi? Biblija kaže da kršćani nisu oni koji leže u svojoj fotelji ne radeći ništa osim da kritiziraju svijet oko sebe.

Biblija kaže da su kršćani oni koji su svoje talente i darove stavili Kristu u službu. Dakle slijediti Krista, biti kršćaninom znači živjeti Krista, iz dan u dan, ustrajno… Kad čovjek slijedi Krista onda dobiva onaj unutarnji mir i zadovoljstvo koje mu niti jedna stvar ovoga svijeta ne može dati. Kad slijedimo Krista onda ćemo puno lakše odraditi naše novogodišnje odluke jer smo se već izvježbali u ustrajnosti slijedeći Krista. I zato neka tvoje odluke budu prožete Božjim vodstvom.

prop. Mladen Dominić

Pastor Kristove Crkve Varaždin

Naručite BESPLATAN primjerak Biblije na broj telefona 042 311 202.
Posjetite nas srijedom u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije i nedjeljom u 10 sati na nedjeljnom bogoslužju.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA