Je li vam potrebna duhovna infunzija?

Zima je tu i mnogi smo iskusili neku od viroza. No, najgore prolaze djeca, koja zbog svojeg slabijeg imuniteta često moraju posjetiti liječnika, a neka čak trebaju ostati dan-dva u bolnici na infuziji. Crijevne viroze toliko mogu iscrpiti čovjeka da je ponekad infuzija nužno i jedino rješenje. Kao prevenciju liječnici preporučaju da se svakodnevno pazimo, moramo jesti hranu bogatu vitaminima i biti fizički aktivni jer se na taj način čuvamo da nam ne padne imunitet.

Nažalost, mnogi žive svoju vjeru kao virozu… Boga se sjete kad ih nešto ‘zašrafi’, stisne, i onda ‘Bože pomozi’  pa u crkvu. Tako su neki obavezno u crkvi za krštenje, pričest ili firmu, jer je to red, tako se to mora, pa svi to rade. Neki dodaju tome Božić i Uskrs. Oni ‘malo bolji’ idu u crkvu još češće, kad ‘osjete potrebu’— i tako dobiju svoju dozu duhovne infuzije. Osjećaju se malo bolje ili obavili su ono što je red.

No ako se smatramo vjernicima, kršćanima, onda ne idemo u crkvu, već smo dio Crkve. Biblija Crkvu naziva zajednicom svetih. Ukoliko živimo s Kristom, onda smo Crkva i kod kuće i na poslu te svake nedjelje hvalimo i slavimo Boga u crkvi (zgradi gdje se sastaje Crkva). Tada ne rješavamo svoju duhovnost duhovnom infuzijom, već živimo Krista svaki dan. Živimo život koji je prožet Božjim mirom, radošću života i istinskim smislom. 

Gdje si ti? Na infuziji ili pravoj hrani?

Želite li porazgovarati o Vašoj duhovnosti i Vašem hodu s Bogom? Slobodno nazovite naš ured na 042 311 202 i rado ću porazgovarati s Vama.

prop. Mladen Dominić Pastor Kristove Crkve Varaždin

Naručite BESPLATAN primjerak Biblije na broj telefona 042 311 202.
Posjetite nas srijedom u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije i nedjeljom u 10 sati na nedjeljnom bogoslužju.

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA