Bez novaca

U Hrvatskoj je još uvijek teško. Novaca je malo. Umirovljenici, kad plate režije, jedva krpaju kraj s krajem. Nije bolje ni kod zaposlenih. Ako imate posao i dvoje-troje djece onda je još teže. Roditelji žele pružiti djeci ‘sve’ da budu sretna, a nema se. Još je teže onim roditeljima koji imaju studente. Pa ipak, svi mi ponekad trošimo novce koje nemamo na neki oblik sreće. Tada se ‘pegleju’ kreditne kartice i tako iz mjeseca u mjesec. Kupujemo djelić sreće, a u stvari bivamo sve nesretniji jer nas iz mjeseca u mjesec pritišću dugovi. 

U starozavjetnoj knjizi proroka Izaije čitamo: “O svi vi koji ste žedni, dođite na vodu; ako novaca i nemate, dođite. Bez novaca i bez naplate kupite vina i mlijeka! Zašto da trošite novac na ono što kruh nije i nadnicu svoju na ono što ne siti Mene poslušajte, i dobro ćete jesti i sočna ćete uživati jela. Priklonite uho i k meni dođite, poslušajte, i duša će vam živjeti.” (Iz 55,1-3)

Što nam govori riječ Božja? S jedne strane, Bog nas potiče da radimo, zaradimo i dobro živimo. Kada idemo u kupovinu, te male stvari koje kupujemo, zadovoljavaju naše životne potrebe. No to je prolazno i nikad nam nije dosta. Iznova smo ‘gladni’ i ‘žedni’ novih stvari. No, s druge pak strane upozorava nas gdje je izvor prave i istinske sreće. Božja riječ kaže da ne trošimo teško stečeni novac na kojekakve gluposti, već da dođemo do Njega te kupimo vina i mlijeka besplatno. Bez novaca i bez naplate možemo dobiti istinsku radost i sreću. A to je kad slušamo Boga i živimo po Božjoj riječi. Biblija kaže da ćemo tek tada dobro jesti i uživati sočna jela. 

Na što ti trošiš svoje novce?

Nudimo Vam BESPLATAN primjerak BIBLIJE (meki kožni uvez), tiskane u suradnji s Kršćanskom sadašnjosti (rimokatolička izdavačka kuća) te kršćanski časopis Obiteljski list. Nazovite nas na 042 311 202.

Dođite i posjetite nas u srijedu u 19 sati na našem redovitom proučavanju Biblije! 

Kristova Crkva Varaždin

Vilka Novaka 48f

www.kristova-crkva.hr

VIŠE SLIČNOG SADRŽAJA